Gabriella Joó

  • gabonia@outlook.com
  • +36304424746

Gabriella Joó

Nia White Belt Teacher
Budapest, Budapest, Hungary

Gyerekkoromban a mozgás természetes része volt az életemnek, de tinédzserként a lázadás melléktermékeként szépen lassan elkopott mellőlem. A későbbiekben próbálkoztam sokféle sporttal, de nem tudtam hosszan kapcsolódni egyikhez sem. Tudtam, éreztem, hogy szükségem van a mozgásra, de nem találtam az „igazit”.

A NIÁ-val 2008 tavaszán ismerkedtem meg, egy hozzám nagyon közelálló „lélek-testvérem” jóvoltából. Most is a fülemben csengenek a szavai, amikor megérkeztük az órára:

„Ez jó lesz neked, mert nem kell szabályoknak megfelelni; van benne szabadság!”

Csak később jöttem rá, hogy tökéletesen igaza volt. Az önfeledt, korlátok nélküli, mozgás öröme fogott meg először a NIÁ-ban. Azóta több kapcsolódási pontot is találtam ebben a fantasztikus mozgásban, amit mindig táncnak nevezek, ha bárkinek a NIÁ-ról mesélek. Ez is nagyon szimbolikus, hogy nekem a tánc része a leghangsúlyosabb, a harcművészetek és a gyógyító technikák mellett, amelyek nem kevésbé fontosak.

Nekem a tánc az a mozgás, ahol valóban önmagam vagyok, ahol megélem a pillanatot minden dimenziójában. Egyszerre lehetek harcos amazon és naív királylány, gondtalan gyermek és öntudatos felnőtt. Minden egyensúlyba kerül. Nincs ítélkezés, csak elfogadás van 

more
less
I don't have any trainings scheduled at this time. Please check back later.